Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το TechCrunch, μια βάση δεδομένων του Instagram που περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες από 49 εκατομμύρια χρήστες, αφέθηκε "κατά λάθος" εκτεθειμένη στο Amazon Web Services.
Ο καθένας μπορούσε να τη δει, καθώς δεν ήταν προστατευμένη με κάποιον τρόπο. Οι λογαριασμοί της συγκεκριμένης βάσης ανήκουν σε influencers, διασημότητες και εταιρικούς χρήστες, ενώ τα στοιχεία περιλαμβάνουν τις βιογραφίες τους, τις φωτογραφίες προφίλ τους, τους αριθμούς των followers, τοποθεσία (πόλη και χώρα), τηλεφωνικά νούμερα και διευθύνσεις email.
Η διαρροή ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας, Anurag Sen, ο οποίος επικοινώνησε έπειτα με το TechCrunch για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της βάσης δεδομένων. Όπως ανακάλυψαν, οι πληροφορίες ανήκαν σε μια εταιρεία κοινωνικών μέσων στην Ινδία με το όνομα Chtrbox που πληρώνει influencers να ανεβάσουν διαφημιστικό υλικό στους λογαριασμούς τους στο Instagram.
Τα δεδομένα περιλάμβαναν μάλιστα και κατάταξη για τον κάθε influencer ανάλογα με τον αριθμό των followers του, αλλά και τις αντιδράσεις στις αναρτήσεις του από άλλους χρήστες. Παρόλο που η Chtrbox δεν σχολίασε το συγκεκριμένο γεγονός, η βάση δεδομένων έχει κατέβει έκτοτε.
Το Facebook, η μητρική εταιρεία του Instagram, ανέφερε ότι ερευνά το ζήτημα για να βρει αν όλοι οι χρήστες ανήκαν στο Instagram ή και αλλού, αλλά συνεργάζονται και με την Chtrbox για να καταλάβουν πώς έγιναν αυτά τα δεδομένα διαθέσιμα δημοσίως.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
zougla.gr
γιατί του facebook δεν ειναι εντεθειμένα ? όλα στον αέρα ειναι ....
ΑπάντησηΔιαγραφή